Een beroemde actrice is 89: Hoe ziet de ster die “met twee premiers sliep” er nu uit?

Op 89-jarige leeftijd blijft Shirley MacLaine een onstuitbare kracht in Hollywood, zonder tekenen van vertraging te vertonen. Ondanks haar gracieuze leeftijd wordt de met een Academy Award bekroonde actrice vaak gespot terwijl ze Martinis drinkt tijdens het dineren, en ze omarmt het leven ten volle. Met een carrière die zeven decennia omspant, heeft Shirley, de ster van “Steel Magnolias”, het rijke tapijt van Hollywood zien ontstaan en eraan bijgedragen.

Haar levensverhalen zijn werkelijk ongeëvenaard, waardoor ze een levende legende is onder haar tijdgenoten.

Geboren op 24 april 1934 begon Shirley haar illustere carrière op Broadway in New York voordat ze wereldwijd publiek betoverde met haar optreden in Alfred Hitchcock’s zwarte komedie “The Trouble with Harry” in 1955. Haar filmografie bevat iconische titels zoals “The Apartment”, “Two Mules For Sister Sara”, en “Guarding Tess”.

In 1989 voegde haar memorabele rol in “Steel Magnolias” nog een laag toe aan haar illustere carrière. In tegenstelling tot haar personage op het scherm is Shirley in het echte leven verre van opvliegend. Zoals ze in 2019 uitte, gelooft ze dat houdingen een keuze zijn, waarbij ze benadrukt hoe belangrijk het is om voor vrede te kiezen boven woede.

Volgens Shirley is haar leven vandaag “perfect”. Ze geniet van de vrijheid om te eten en te slapen wanneer ze wil en brengt veel tijd door op haar ranch in New Mexico, omringd door haar geliefde rat terriers.

Ondanks dat ze in Malibu woont, vindt ze troost en kracht in de wildernis rond haar ranch.

Shirley’s liefdesleven is onderwerp van speculatie geweest. Getrouwd met producent Steve Parker gedurende bijna 30 jaar, kregen ze in 1956 een dochter. Echter, haar dochter, Sachi Parker, beweerde in een memoires dat Steve niet haar echte vader was en noemde een astronaut genaamd Paul als haar biologische vader. Shirley ontkende deze beweringen en uitte shock en hartzeer.

Shirley’s onconventionele opvattingen over relaties en seksualiteit hebben ook krantenkoppen gehaald. In een interview uit 2011 besprak ze haar relatie met ex-man Steve Parker. Opmerkelijk is dat ze in 2012 beweerde relaties te hebben gehad met twee premiers, Pierre Trudeau en Andrew Peacock, en een affaire van drie jaar te hebben gehad met Robert Mitchum.

Ondanks controverses blijven Shirley’s talent en charisma tijdloos. Met meer dan 50 films op haar naam blijft ze haar passie voor acteren nastreven. Onlangs te zien in de televisieserie “Only Murders in the Building”, hintte ze dat ze nog niet klaar is met het zilveren scherm en uitte ze haar liefde voor het maken van films en de creativiteit die ermee gepaard gaat.

Terwijl Shirley MacLaine, een ware parel van Hollywood, ons blijft inspireren op 89-jarige leeftijd, hopen we dat haar passie voor acteren en liefde voor het leven nog vele jaren zullen voortduren.