Een beroemde actrice is 89: Hoe ziet de ster die “met twee premiers sliep” er nu uit?

Op 89-jarige leeftijd blijft Shirley MacLaine een onstuitbare kracht in Hollywood, zonder tekenen van vertraging te vertonen. Ondanks haar gracieuze leeftijd wordt de Academy Award-winnende actrice vaak gespot terwijl ze van Martinis geniet tijdens diners, en omarmt ze het leven ten volle.

Met een carrière die zeven decennia bestrijkt, heeft Shirley, de ster van “Steel Magnolias”, getuige geweest van en bijgedragen aan het rijke tapijt van Hollywood.

Haar levensverhalen zijn werkelijk ongeëvenaard, waardoor ze een levende legende is onder haar tijdgenoten.

Geboren op 24 april 1934 begon Shirley haar illustere carrière op Broadway in New York voordat ze wereldwijd publiek boeide met haar optreden in de zwarte komedie “The Trouble with Harry” van Alfred Hitchcock in 1955. Haar filmografie omvat iconische titels zoals “The Apartment,” “Two Mules For Sister Sara,” en “Guarding Tess.”

In 1989 voegde haar gedenkwaardige rol in “Steel Magnolias” een nieuwe laag toe aan haar illustere carrière. In tegenstelling tot haar personage op het scherm, is Shirley in het echte leven verre van kortaangebonden. Zoals ze in 2019 uitdrukte, gelooft ze dat houdingen een keuze zijn en benadrukt ze het belang van het kiezen van vrede boven woede.

Volgens Shirley is haar leven vandaag de dag “perfect.” Ze geniet van de vrijheid om te eten en te slapen wanneer ze maar wil, en brengt veel tijd door op haar ranch in New Mexico, omringd door haar geliefde ratterriërs.

Ondanks dat ze in Malibu woont, vindt ze troost en kracht in de wildernis rond haar ranch.

Shirley’s liefdesleven is een onderwerp van speculatie geweest. Ze was bijna 30 jaar getrouwd met producer Steve Parker en kregen een dochter in 1956. Echter, haar dochter, Sachi Parker, beweerde in een memoires dat Steve niet haar echte vader was en beschuldigde een astronaut genaamd Paul van haar biologische vader te zijn. Shirley ontkende deze beweringen en uitte shock en hartzeer.

Shirley’s onconventionele opvattingen over relaties en seksualiteit hebben ook voor krantenkoppen gezorgd. In een interview in 2011 besprak ze haar relatie met ex-man Steve Parker. Opmerkelijk is dat ze in 2012 beweerde relaties te hebben gehad met twee premierministers, Pierre Trudeau en Andrew Peacock, en een affaire van drie jaar met Robert Mitchum.

Ondanks controverses blijven Shirley’s talent en charisma tijdloos. Met meer dan 50 films op haar naam blijft ze haar passie voor acteren nastreven. Onlangs te zien in de televisieserie “Only Murders in the Building,” gaf ze een hint dat ze nog niet klaar is met het witte doek en drukte ze haar liefde uit voor het maken van films en de creativiteit die daarbij komt kijken.

Terwijl Shirley MacLaine, een ware parel van Hollywood, ons blijft inspireren op 89-jarige leeftijd, hopen we dat haar passie voor acteren en liefde voor het leven nog vele jaren zal blijven voortduren.