“Goed gedaan”: Een mini-huis gebouwd door een 13-jarige tiener in zijn achtertuin zal je zeker imponeren!

De meeste middelbare scholieren zijn druk bezig met verschillende activiteiten, maar Luke Thill, een unieke 13-jarige uit Dubuque, Iowa, steekt boven de massa uit.

Deze getalenteerde en proactieve jongen is begonnen aan een buitengewoon project door zijn eigen kleine huis te bouwen in de achtertuin van zijn ouders. Met een totale kostprijs van ongeveer $1.500 USD leeft Luke nu zijn droom in dit charmante huisje. Laten we dit ongelofelijke streven van dichtbij bekijken.

In tegenstelling tot veel van zijn leeftijdsgenoten die ondergedompeld zijn in moderne technologie, koos Luke voor een meer traditionele en praktische aanpak om verveling tegen te gaan. Vorige zomer besloot hij om aan de ambitieuze reis te beginnen van het bouwen van een klein huis.

Luke documenteerde zijn hele proces op zijn YouTube-kanaal, waarbij hij zijn motivaties deelde en de stappen beschreef die hij nam om zijn droom werkelijkheid te maken.

Het project duurde ongeveer een jaar, waarin Luke ijverig werkte om de benodigde fondsen en materialen te verzamelen. Hij nam deel aan activiteiten zoals gras maaien, boodschappen doen voor buren, en startte zelfs een online inzamelingsactie om zijn streven te ondersteunen.

Opmerkelijk is dat hij ongeveer 75 procent gerecyclede materialen gebruikte, items hergebruikend uit het huis van zijn oma en enkele bijdragen ontving, zoals de voordeur, als geschenken.

Het resulterende huis van 89 vierkante voet is een getuigenis van Luke’s toewijding. Met een lengte van 10 voet en een breedte van 5 1/2 voet, beschikt het huisje over elektriciteit maar ontbreekt het aan sanitaire voorzieningen.

Ondanks het ontbreken van water of een badkamer, drukt Luke zijn waardering uit voor de minimalistische levensstijl en de wens om een zware hypotheek te vermijden.

Vooruitkijkend heeft Luke al aspiraties om een ander, iets groter huis te bouwen voor wanneer hij aan de universiteit begint. Bovendien hoopt hij andere kinderen te inspireren door te laten zien dat het mogelijk is om dergelijke projecten op jonge leeftijd aan te gaan.

Het verhaal van Luke is een getuigenis van wat een kind kan bereiken met een duidelijk doel, een sterke werkethiek, en de steun van familie.