“Coole gespierde schoonheid”: Hoe ziet de dochter van Jean-Claude Van Damme eruit?

Haar vader was beroemd om zijn actiefilms, maar hoe zit het met zijn dochter? Ook zij laat zich niet tegenhouden.

De naam Van Varenberg zal bij de meesten geen belletje doen rinkelen. De Belgische vechtsportartiest nam in Hollywood het makkelijker uit te spreken pseudoniem Van Damme aan. Zijn dochter, Bianca, streeft ernaar hun echte familienaam eer aan te doen – ze begon haar carrière onder haar geboortenaam.

Hoewel ze bekendstaat als Bianca Van Damme, kan ze niet ontsnappen aan de roem van haar vader. Maar Bianca wil de verwachtingen overtreffen.

“Ik weet dat het moeilijk is om papa te overtreffen. Hij is een legende. Maar ik ga er toch helemaal voor.”

Haar verhaal klinkt als het lot: “Je kunt je lot niet ontlopen.”

Bianca, geboren op 17 oktober 1990 in Los Angeles, lijkt voorbestemd voor succes in de vechtsport of bodybuilding.

Haar vader, een Europese kampioen in karate en kickboksen met een record van 53-2, werd “Muscles from Brussels” genoemd. Haar moeder, Gladys Portugues, was een beroemde bodybuildster. Bianca heeft ook twee broers: Christopher en Nicholas.

Ondanks de op het lichaam gerichte achtergrond van haar familie, had ze er een hekel aan. Ze was niet geïnteresseerd in de vechtsporten waar haar ouders van hielden. In plaats daarvan koos ze als kind voor ballet en kunstschaatsen. Hoewel haar moeder wilde dat ze aan vechtsport deed voor de discipline, liet ze Bianca zelf kiezen.

Opgegroeid in Vancouver, was ze bezig met schaatsen. Ze droomde zelfs van de Olympische Spelen, maar een blessure veranderde haar koers.

“Ik zat een tijdje vast. Mijn leven draaide om schaatsen. Toen moest ik iets nieuws vinden.”