“Ze kreeg een ring van Michael Jackson, Liam Neeson vroeg haar twee keer ten huwelijk”: Wie was dit meisje? En hoe ziet ze er nu uit?

Maak kennis met Brooke Shields, een Hollywood-icoon wiens weg naar roem begon in de jaren ’70 als kindmodel. Geboren op 31 mei 1965, had Shields een gecompliceerde relatie met haar moeder, Teri Shields, die ook haar carrière beheerde.

In 1975, op de leeftijd van 10 jaar, nam Brooke deel aan een controversiële naaktfotoshoot voor Playboy, georganiseerd door haar moeder.

Ondanks vroege uitdagingen, kwam Brooke naar voren als een veerkrachtige vrouw, navigerend door liefdesverdriet en een moeilijke relatie met haar moeder.

In haar memoires uit 2014, “There Was a Little Girl”, ging Shields dieper in op de complexiteiten van haar jeugd, belichtte de verslavingsproblemen van haar moeder en hun uiteindelijke professionele scheiding in de jaren ’90.

Een opvallend hoofdstuk in het leven van Brooke is haar connectie met de “King of Pop”, Michael Jackson. De twee deelden een hechte vriendschap sinds ze 14 was, en Jackson gaf haar zelfs een ring cadeau.

In tegenstelling tot de geruchten, was hun relatie platonisch, en het voorstel van Jackson om samen een kind te adopteren werd nooit werkelijkheid.

Te midden van speculaties over haar relatie met Jackson, vond Brooke liefde bij acteur Dean Cain, bekend om zijn rol als Superman.

In haar tienermemoires deelde ze openhartig details over het verliezen van haar maagdelijkheid aan Cain tijdens hun tijd op Princeton.

Een ander hoofdstuk in Brooke’s romantische geschiedenis ontvouwde zich met acteur Liam Neeson in 1992.

Ondanks een korte verloving, voorspelde Shields Neesons uiteindelijke huwelijk met Natasha Richardson na hun scheiding.

In 1997 trouwde Brooke met tennisster Andre Agassi, maar hun huwelijk eindigde in 1999.

Later vond ze blijvende liefde bij Chris Henchy, een regisseur, producent en scenarioschrijver. Ondanks een eerdere breuk, trouwden ze in april 2001, en ze hebben twee dochters, Rowan en Grier.

In een recent interview onthulde Brooke een gezondheidsschrik – een grand mal-aanval voor een optreden in september.

Bradley Cooper, haar voormalige tegenspeler, was toevallig in de buurt en vergezelde haar naar het ziekenhuis. Het incident, veroorzaakt door lage natriumgehaltes door overmatige waterinname, toonde de onverwachte wendingen in Shields’ leven.

Op 58-jarige leeftijd blijft Brooke Shields het publiek boeien met haar veerkracht, duurzame carrière, en een persoonlijk leven gevuld met liefde, gelach en af en toe een onverwachte wending.