De baby werd geboren met een grote moedervlek op haar gezicht: ze werd geopereerd en ziet er geweldig uit na de operatie!

Celine Casey, een moeder woonachtig in het Verenigd Koninkrijk, deelde onlangs het bijzondere verhaal van haar dochter, Vienna Brookshaw.

Het verhaal begon in april 2021 toen Vienna werd geboren en haar unieke moedervlek meteen opviel aan haar moeder.

Toen Vienna op Casey’s borst werd gelegd, zag ze een opvallende moedervlek tussen haar wenkbrauwen, wat zorgen baarde bij haar moeder.

Casey’s eerste bezorgdheid ging niet over Vienna’s lichamelijke gezondheid, maar over de mogelijke impact op het mentale welzijn van haar dochter naarmate ze ouder zou worden. Ze was bang dat ze dit onbedoeld tijdens de zwangerschap had veroorzaakt.

De moedervlek, geclassificeerd als congenitale melanocytaire nevus (CMN), betekende dat Vienna een cluster goedaardige pigmentcellen tussen haar wenkbrauwen had die met de tijd kon groeien. Hoewel de aandoening zelf geen gevaar vormde voor Vienna’s gezondheid, voorzag Casey mogelijke uitdagingen naarmate haar dochter zou omgaan met andere kinderen die nieuwsgierig zouden kunnen zijn naar haar opvallende plek.

Omdat ze zich realiseerde dat dit Vienna’s zelfvertrouwen kon beïnvloeden, besloot Casey de moedervlek te laten verwijderen. Vienna Brookshaw was één van de 20.000 baby’s die met CMN werden geboren, en de onzekerheid over hoe de moedervlek zou kunnen veranderen naarmate ze ouder werd, deed Casey besluiten deze te laten verwijderen.

Ondanks haar goede bedoelingen ondervond Casey problemen toen de National Health Service (NHS) weigerde te helpen, omdat zij de operatie als cosmetisch in plaats van essentieel voor de lichamelijke gezondheid beschouwden.

Geconfronteerd met deze afwijzing, gingen Casey en haar partner over op crowdfunding en startten een GoFundMe-pagina om Vienna’s operatie te financieren. De respons was overweldigend, met een bedrag van $ 52.000 binnen 24 uur.

Hoewel Vienna’s moedervlek is verwijderd, zijn er nog steeds regelmatig medische controles nodig om het genezingsproces te monitoren. Het verwijderen van Vienna’s moedervlek was niet alleen bedoeld om mogelijke sociale uitdagingen aan te pakken, maar weerspiegelde ook Casey’s diepe toewijding aan het welzijn van haar dochter.