Van een straatverkoper tot een beroemde zangeres en miljardair : De ster die beroemd werd en een huis kocht voor haar moeder

Rihanna’s reis begon in een zware buurt in Bridgetown, Barbados, waar armoede en de verslaving van haar vader haar vroege jaren kenmerkten.

Ondanks de uitdagingen nam ze verantwoordelijkheden voor haar broers en zussen op zich terwijl haar moeder hard werkte. Op zevenjarige leeftijd werd een gewelddadig incident met haar vader een keerpunt.

Terwijl ze opgroeide, toonde Rihanna een ondernemersgeest door items op straat te verkopen. Haar vader, ooit een straatverkoper, gaf onbewust de ondernemersfakkel door.

Rihanna’s talent voor zingen kwam vroeg naar voren en maakte indruk op haar vader. Op 15-jarige leeftijd ontdekt, werd ze een wereldwijde popster met hits als “Pon de Replay”.

Haar financiële succes reikte verder dan muziek. Fenty Beauty, gelanceerd in 2017, droeg aanzienlijk bij aan haar rijkdom.

In 2021 schatte Forbes haar netto waarde op $1,7 miljard, waarmee ze de rijkste vrouwelijke muzikant werd en de op één na rijkste vrouwelijke entertainer na Oprah Winfrey.

Rihanna’s reis van een uitdagend begin naar wereldwijd succes en zakelijk talent is werkelijk opmerkelijk. Heeft u nog opmerkingen?

Like this post? Please share to your friends: