“Een verhaal met een gelukkig einde”: Hoe de jongen die niemand wilde adopteren nu leeft

Het verhaal van vandaag draait om een vrouw met een enorm mededogen die een straal hoop op een betere toekomst bood aan een jonge jongen.

Priscilla Morse was al moeder van twee volwassen kinderen. Toch voelden zij en haar man zich geroepen om een kind uit een weeshuis te adopteren. Ze werden aangetrokken tot een meisje dat helaas het syndroom van Down had. Ongeacht haar aandoening besloot het stel haar te adopteren. Vanaf dat moment voedden ze het meisje op als hun eigen kind, en overstelpten haar met liefde en zorg die ze zo hard nodig had.

De weldadige daden van Priscilla’s familie hielden daar niet op. Later stuitte ze online op een foto van een ziekelijke, verlaten jongetje en voelde ze zich meteen gedwongen hem onder haar hoede te nemen. Haar man stemde zonder aarzeling in met deze belangrijke beslissing.

Ondanks dat Ryan, de jongen, in Bulgarije woonde, reisden deze goedhartige mensen ernaartoe om hem op te halen. Bij nader onderzoek bleek het kind te kampen met verschillende ziektes en wekte zijn uiterlijk een diep gevoel van medelijden op.

Na een paar maanden begon Ryan echter tekenen van verbetering te vertonen en kon hij zelfs zelfstandig eten. Inmiddels heeft Ryan leren communiceren en kan hij zelfstandig al veel taken uitvoeren, wat in tegenspraak is met de initiële prognose van de artsen.

Hij gaat binnenkort naar school, waar hij meer vaardigheden en kennis zal opdoen. Maar het allerbelangrijkste is dat de tevredenheid op het gezicht van het kind laat zien dat de inspanningen van Priscilla en haar man de moeite waard waren.